Δάπεδο

Για εμάς, το δάπεδο είναι πολλά παραπάνω από ένα κομμάτι του χώρου σας. Είναι η βάση πάνω στην οποία θέτουμε τα θεμέλια μίας πιο όμορφης ζωής. Είναι ένας μοναδικός καμβάς δημιουργίας, όπου η αίσθηση της άνεσης και της αισθητικής κυριαρχούν. Έχουμε τα υλικά, πραγματοποιήστε την είσοδο σας στο κόσμο των αισθήσεων.

Παρκέ

Δάπεδα Μασίφ
Τα μασίφ πατώματα προέρχονται από επιλεγμένη μασίφ ξυλεία -ευρωπαϊκή, αμερικάνικη και τροπική- υψηλής ποιότητας, με ξεχωριστή υφή και προσεγμένη ξήρανση.

Η μεγάλη γκάμα ξύλων που χρησιμοποιούνται, καλύπτει κάθε κατασκευαστική και αισθητική απαίτηση.
Σήμερα, η εξέλιξη στο design και τις τεχνοτροπίες, μας δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι ικανά να μετατρέψουν ένα απλό δωμάτιο σε έργο τέχνης. Ένα αριστούργημα, όπου ο καμβάς είναι το δάπεδο καθώς οι χρωματισμοί, οι παλαιώσεις και το ανάγλυφο του δαπέδου είναι το πινέλο του δημιουργού. Το έργο αυτό εκφράζει έναν χώρο άλλοτε επιβλητικό και μεγαλοπρεπή σε έναν επαγγελματικό χώρο, και άλλοτε ζεστό και φιλικό σε ένα σπίτι που θέλουμε να μας γεμίζει θαλπωρή και γαλήνη τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Τα μασίφ δάπεδα παρέχουν πολύ καλή ηχομόνωση, θερμομόνωση, σταθερότητα στην εναλλαγή των καιρικών συνθηκών, μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς επίσης και την δυνατότητα επένδυσης σκάλας για απόλυτη ομοιομορφία.

Στην Kokowood θα βρείτε μασίφ καρφωτά ή κολλητά ξύλινα δάπεδα σε ελεύθερες λωρίδες.

Διαστάσεις – Πλεονεκτήματα:

  • Πάχος: από 10mm/14mm/16mm και 22mm
  • Πλάτος: 70 – 190mm
  • Μήκος: 500 – 2500mm
  • Είδη: Δρυς, Iroko, Teak Burma, Doussie
  • Ειδικά σχέδια κατόπιν παραγγελίας: ψαροκόκαλο – γαλλικό ψαροκόκαλο κ.λπ.
  • Διαλογές: Δρυς Ισόβενο – Φαρδύβενο – Φυσικό – Ρουστίκ Τροπικά ξύλα μια διαλογή MIX

Δάπεδα Ημιμασίφ Προγυαλισμένα
 Ημιμασίφ Πάτωμα

Το ημιμασίφ πάτωμα αποτελείται από δύο μέρη: Το κάτω μέρος (μη εμφανές) που αποτελεί την βάση από λευκή ξυλεία (συνήθως Χεβέα) ή Κόντρα Πλακέ και το επάνω μέρος (εμφανές) το οποίο είναι και το ξύλο επιλογής. Το ωφέλιμο ξύλο επιλογής μπορεί να κυμαίνεται από 2,5 έως 6 χιλιοστά.

Τα ημιμασίφ παρκέτα είναι ευρέως γνωστά ως προγυαλισμένα κυρίως διότι παραδίδονται έτοιμα προς τοποθέτηση
με διάφορες τεχνοτροπίες ή σε διάφορα χρώματα. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ημιμασίφ: Η 1η κατηγορία ονομάζεται δύο στρώσεων (2 layer) αποτελούμενη από το κόντρα πλακέ και το ωφέλιμο ξύλο επιλογής. Η 2η κατηγορία ονομάζεται τριών στρώσεων (3 layer) αποτελούμενη από λευκή ξυλεία (2 στρώσεις) και το ωφέλιμο ξύλο επιλογής. Τα ημιμασίφ παρκέτα διατίθενται είτε με σύστημα τοποθέτησης «Click» είτε με Αρσενικό – Θηλυκό T & G (Tongue and Groove).

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί εξαιρετικά η πώληση των προγυαλισμένων, για όλους εκείνους τους λόγους που προαναφέραμε. Ξύλα έτοιμα προς χρήση με μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως η ποικιλία χρωμάτων και τεχνοτροπιών που αναζητούνται από τους σύγχρονους θηρευτές της επιτηδευμένης ιδιαιτερότητας και του σύγχρονου design.

Τα πάχη διακρίνονται από 10mm ως και 19mm ανάλογα με την επιλογή του πελάτη, και μήκη από 1000mm – 6000mm σε ειδικές περιπτώσεις από το εργοστάσιο παραγωγής μας.

Οι επιλογές σε είδος ξύλου είναι ακριβώς όπως και στα μασίφ, από Δρυ και Οξιά ως και το σύνολο των αφρικάνικων ή άλλων τροπικών ξύλων όπως το Ιρόκο, το Teak, το Doussie, κλπ.

Laminate Πάτωμα

Το Laminate πάτωμα αποτελείται από 2 μέρη. Το κάτω μέρος (μη εμφανές) που αποτελεί την βάση ονομάζεται HDF (High Density Fiberboard = υψηλής πυκνότητας ινοσανίδα) και το επάνω μέρος (εμφανές) που ονομάζεται διακοσμητικό χαρτί (decorative paper). Αυτά τα 2 μέρη ενώνονται με την πρακτική της ελασματοποίησης ή πλαστικοποίησης (lamination).Τα πατώματα Laminate συνήθως κατασκευάζονται με το σύστημα »κλικ» και στις 4 πλευρές για πιο γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση. Η απεικόνιση του επάνω μέρους τις περισσότερες φόρες είναι ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς, με επιφάνεια ανάγλυφη ή λεία και μπορεί να έχει σχέδιο V στις 2 ή 4 πλευρές. Τα τελευταία χρόνια διατίθενται από πολλές εταιρείες επιφάνειες που μοιάζουν με μάρμαρο, γρανίτη ή πλακάκι.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Στην Kokowood διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία δαπέδων σε χρώματα, υφές και ποιότητες. Ανάλογα με την έμπνευση που έχετε για τον χώρο και το προσωπικό σας στυλ, σας προσφέρουμε την κατάλληλη παλέτα χρωματικών επιλογών από τους κορυφαίους οίκους σε παγκόσμιο επίπεδο. Εσείς, μπορείτε να ονειρεύεστε ελεύθερα. Εμείς, είμαστε εδώ για να κάνουμε τα οράματά σας πραγματικότητα.

Δάπεδα φιλικά προς το Περιβάλλον –Νέων τεχνολογιών

Ο σεβασμός στη φύση είναι κομμάτι του DNA μας. Αναζητούμε συνεχώς και διαθέτουμε τις πιο ολοκληρωμένες σειρές δαπέδων νέων υλικών ακόμα πιο φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και τεχνολογιών που επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής του δαπέδου σας, και προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Στην Kokowood φέρνουμε το αύριο, στα χέρια σας.